Bramborový salát s kešu majonézou

Mnohé rodinné oslavy se neobejdou bez tradičních slavnostních pokrmů, jako je například bramborový salát. Pravda, kdo by jej neměl rád, směs brambor, zeleniny a lahodné majonézy. I tu lze však uchystat poměrně zdravě, navíc, oproti klasické, s velkou časovou úsporou. Kešu majonézu můžeme využít také jako chutný dip, který skvěle doplní misku čerstvě nakrájené zeleniny, slaný quiche či zeleninové placky. Nechte tedy si chutnat, ať už kešu majonézu zkombinujete jakkoli.

 

6 porcí

Na majonézu

100 g kešu natural
1 stroužek česneku
himalájská sůl
1 PL citrónové šťávy

Na salát

1200 g brambor typu A
zeleninová směs na bramborový salát
3 vejce
petrželová nať
himalájská sůl


  1. Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny do vody.
  2. Jakmile jsou měkké, vložíme je do mixéru, společně s troškou vody, ve které se namáčely.
  3. Přidáme česnek, citrónovou šťávu a sůl.
  4. Mixujeme, dokud nedocílíme jemné, krémové struktury.
  5. Kešu majonézu zapracujeme do směsi brambor, vajec a zeleniny, promísíme, jemně osolíme, dozdobíme natí.
  6. Salát necháme na pár hodin odpočinout v lednici.